De architect

Van Egmond Architecten is een familiebedrijf dat wordt geleid door de tweede generatie Van Egmond. Broer en zus Diederik en Britta werken met een team van circa vijftig medewerkers aan diverse projecten door heel Nederland. Van Egmond Architecten heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in het ontwerpen van luxe villa’s, hotels en appartementen. Daarbij weten zij altijd optimale harmonie te vinden tussen hun ontwerpen, de omgeving waar zij in worden gebouwd en een bijzonder hoog ambitieniveau. Van Egmond ontwierp Residence van Oranje met onderliggende parkeergarages, restaurants en zeventig zeer riante appartementen en penthouses. Een totaalontwerp dat voor Noordwijk aan Zee een nieuwe toekomst inluidt.

Britta van Egmond: “Wij komen uit Noordwijk en zijn zeer vereerd met deze bijzondere opdracht, waarbij je feitelijk veel meer ontwerpt dan twee nieuwe gebouwen aan de boulevard. De nieuwbouw zal voor vele tientallen jaren het aanzien bepalen van de Koningin Wilhelmina Boulevard en met hun klassieke, maar toch eigentijdse architectuur luiden zij ook een nieuw tijdperk voor de badplaats in. Dat is een grote verantwoordelijkheid, die wij bij het ontwerp zeker hebben gevoeld. Wij hebben ons laten inspireren door de omgeving en de historie van Noordwijk, maar ook door de klassieke architectuur van luxe badhotels, die het beeld bepalen langs boulevards in bijvoorbeeld Cannes, Nice en Monaco. De gebouwen zijn enigszins schuin gepositioneerd en hebben statige, grote raampartijen, zodat de bewoners vanuit hun appartementen optimaal kunnen genieten van eindeloos zeezicht en zon op hun terrassen. We zijn ons niet te buiten gegaan aan overdadige decoraties, want de monumentale en tegelijkertijd eigentijdse vormentaal spreekt wat ons betreft voor zich.”
Diederik van Egmond: “Wij hebben lang gezocht naar de juiste positie en oriëntatie van de gebouwen. Het was onze ambitie om het beste te halen uit bezonning, zeezicht, verkeersstromen en inpassing in de boulevard. Het ontwerp is uniek door zijn combinatie van hotel en appartementen. Wij willen dat de bewoners bij het benaderen van het gebouw al een luxe vakantiegevoel krijgen. De openbare begane grond zal bruisen door de diverse hotelfuncties. De bewoners van de appartementen en penthouses zullen zich thuis voelen in de gracieuze lobby met hoogwaardige afwerkingen. Op de verdiepingen zijn de appartementen en penthouses gericht op de moderne woonwensen voor de bewoners. Belangrijke uitgangspunten daarbij zijn uitzicht, bezonning, privacy en veiligheid. Wij bieden luxe kaders voor individuele woonwensen. De verdiepingshoogte, grote glaspartijen en riante terrassen geven een enorm gevoel van vrijheid. Wij willen een nieuwe standaard zetten voor wonen aan zee.”