De locatie

Noordwijk is ontegenzeggelijk een badplaats met allure en mag zich sinds 2020 nu ook officieel ‘kuuroord’ noemen, sinds het die unieke status kreeg toegekend door de European Spas Association (ESPA). Naast alle geneugten die Noordwijk haar gasten heeft te bieden, treedt de badplaats daarmee toe tot een uiterst select gezelschap. Behalve Noordwijk voldoen alleen Cadzand, Domburg en Nieuweschans aan de strenge eisen van de ESPA. Diepgaand onderzoek heeft aangetoond dat het zeewater en de gezonde zeelucht voor de kust van Noordwijk een bijzondere en heilzame werking hebben op lijf en leden. Gezond genieten dus, van zonsopgang tot zonsondergang, waar ons nieuwe Beauty & Wellness Center prima op aansluit met thalassotherapie.

Noordwijk kan bogen op een unieke historie. Wist u dat de badplaats al ruim twee eeuwen terug werd geassocieerd met schoonheid en gezondheid? Noordwijk is gezegend met een perfect klimaat en een zeer vruchtbare bodemgesteldheid. Dankzij deze unieke omstandigheden kon Noordwijk zich in de achttiende eeuw ontwikkelen tot een kweekgrond van geneeskrachtige kruiden. Het was de heer C.L.C.W. Pické, burgemeester van 1866 tot 1885, die Noordwijk opstuwde in de vaart der volkeren. Hij mag zich officieel de ‘stichter van de badplaats’ noemen. Ondernemer Willem Hendrik van Konijnenburg, die Badhotel Konijnenburg aan de boulevard uitbaatte, haalde in 1866 vier door paarden getrokken
badkoetsen uit Scheveningen naar Noordwijk, stelde een badmeester aan en bood welgestelde gasten de mogelijkheid een zeebad te nemen. Exclusief vertier, dat was voorbehouden aan de upper class. Burgemeester Pické zette de deur vervolgens wijd open voor deze kapitaalkrachtige doelgroep. De rijke, vaak buitenlandse bezoekers zochten amusement en frivool vertier, zij wilden met gelijkgezinden flaneren langs de boulevard, zich laten bewonderen en de zilte zeelucht inademen. Noordwijk had zijn bestemming als deftige badplaats gevonden.
Residence van Oranje is een uiterst exclusief appartementencomplex dat alle luxueuze voorzieningen deelt met het vijfsterren Hotel van Oranje. De appartementen en penthouses in het unieke high-end complex zijn ontworpen om de bewoners dagelijks te laten genieten van het summum dat wonen aan zee heeft te bieden in de mooiste badplaats langs de Noordzeekust. Op de navolgende pagina’s laten wij de architecten aan het woord die het Hotel en Residence van Oranje zo prachtig hebben vormgegeven.Tevens stellen wij u voor aan drie interior-decorators die feitelijk geen introductie nodig hebben: Monique des Bouvrie, Pieter Laureys en Piet Boon behoren al jaren internationaal tot de top in hun vak. Wij zijn er trots op dat zij u als preferred partners exclusief ter zijde kunnen staan om van uw appartement of penthouse een stijlvolle en zeer comfortabele residentie te maken, met uw persoonlijke wensen als uitgangspunt. Tijdens een inspirerend intakegesprek kunnen zij u informeren over de mogelijkheden. Directeur Jaap Liethof ziet tevens uit naar de vruchtbare samenwerking met de verkoopmakelaars van Residence van Oranje: Margot en Leslie de Ruiter van R365 Christie’s International Real Estate en Philip Bonnike en Jim Glasbergen van Bonnike Makelaardij in Noordwijk.
Loactie 2
20211029-RVO-Exterieur-5-min
Loactie 3