The Art of Lazy Lunch

In het najaar van het tweede kwartaal kondigde Hotel van Oranje samen met diverse chefs van Les Patrons Cuisiniers ‘The Art of Lazy Lunch’ aan. Een uitgebreide 6 gangen lunch van het hoogste niveau in combinatie met een verblijf in het luxueze Hotel van Oranje. Twee Michellin sterren Chefs Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel**) en Soenil Bahadoer (Restaurant de Lindehof**) verkochten binnen no time uit en vandaag, 30 mei, is het de buurt aan Edwin Vinke van de Kromme Watergang**.

De succesvolle combinatie van Hotel van Oranje en de Patrons, zoals de chefs genoemd worden, zal in juni verder worden uitgebreid. Op 13 juni verzorgt Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn** zijn signatuur lunch en een week later zullen Richard van Oostbrugge en Thomas Groot van Restaurant 212** de gasten in de watten leggen.

Grand Gala

Met zoveel verschillende Patrons over de vloer begint Hotel van Oranje inmiddels aan te voelen als een soort van het clubhuis van Les Patrons Cuisiniers. Om die reden is het niet meer dan logisch om het jaarlijkse ‘Grand Gala des Patrons’ op maandag 6 september 2021 in Noordwijk plaats te laten vinden. Beachclub O. (onderdeel van Hotel van Oranje) is hiervoor de uitgelezen locatie. Met 22 top Chefs en opgeteld 28 Michellin sterren belooft dit een waar culinair spektakel te worden.

Met alle Patrons aanwezig in Hotel van Oranje bood dit de uitgelezen kans om iedereen een dag langer in Noordwijk te houden. Een dag later, dinsdag 7 september, wordt een uniek fundraising evenement voor War Child georganiseerd. 

Hotel en Residence van Oranje

Na jaren van plannen is het dan zo ver. De Hotels van Oranje kondigen een prestigieus verbouwings-/nieuwbouwproject aan waarbij aan Hotel van Oranje twee etages (7 in totaal) worden toegevoegd en de rest van het complex plaats maakt voor twee residence gebouwen.

Hotel van Oranje

De verbouwing van Hotel van Oranje zal resulteren in uitsluitend hotelkamers in het 5* marktsegment dat door het Noordwijkse hotel wordt bediend. In totaal zal daarmee uitkomen op circa 230 hotelkamer en suites. Hiermee wordt de huidige capaciteit vergroot, maar ook zal en meer diversiteit komen in kamertypes. Zo zullen er bijvoorbeeld 24 royale suites worden gerealiseerd.

Ook de huidige restaurants en bars zullen terugkeren in de nieuwbouw. Het succesvolle huidige portfolio restaurant biedt voor een ieder wat wils. Nieuw, zal het sky-restaurant zijn. Op de zevende etage, met een magnifiek uitzicht over de Koningin Wilhelmina Boulevard en de Noordzee, zal een restaurant gevestigd worden van internationale allure. In de koepel van het restaurant zal een bar worden gerealiseerd en op het dak zal een aperitief terras komen. 

Naast culinaire uitbreiding zal aan de huidige wellness van 1.300 m² tot 700 m² worden toegevoegd en zal de spa faciliteiten, alsook het beautycentrum een complete metamorfose krijgen. Daarbij wordt er een lift geïnstalleerd welke de sauna gast vanuit etage -1 (waar de spa is gevestigd) direct naar het Thallassodeck brengt. Hier kunnen gasten de gezonde zeelucht inademen, wat als één van de redenen gold voor de Gemeente Noordwijk op in oktober 2020 de status Kuuroord te ontvangen van de ESPA.

Residence van Oranje

Residence van Oranje zal bestaan uit 70 luxeuze appartementen en Penthouses. Met volledige service en security vanuit Hotel van Oranje zal dit een ultieme combinatie opleveren in woongenot.

De realisatie van dit project staat gepland om te starten in het eerste kwartaal van 2022. Het gebouw waarin Hotel van Oranje gevestigd zal naar verwachting in het strandseizoen een jaar later weer geopend zijn. De oplevering van Residence van Oranje staat geplaand aan het einde 2024 of begin 2025