Na jaren van plannen is het dan zo ver en krijgt de realisatie van het prestigieuze nieuwbouwproject Hotel en Residence van Oranje vorm. Hierbij ondergaat Hotel van Oranje een totale metamorfose, met onder andere de toevoeging van twee etages (7 in totaal). De rest van het huidige complex zal plaats maken voor twee residentiële gebouwen met 70 luxueuze appartementen en penthouses.

Tijdens een speciale lunch op 7 juli in Hotel van Oranje is het eerste exemplaar van het promotieboek overhandigd aan de Noordwijkse Burgermeester Wendy Verkleij. “Alhoewel we al in ons eigen netwerk het project hebben aangekondigd zien wij dit moment als het startschot voor de officiële verkoop van Residence van Oranje!”, vertelt Algemeen Directeur Jaap Liethof van de Hotels van Oranje. Nog voordat het project op de markt kwam heeft namelijk een voortvarende private pre-sale geresulteerd in een succesvolle verkoop van 20%.

De realisatie van dit project staat gepland om te starten in het eerste kwartaal van 2022. Het pand waarin Hotel van Oranje is gevestigd zal naar verwachting in het strandseizoen een jaar later weer geopend zijn. De oplevering van Residence van Oranje staat gepland aan het einde 2024 of begin 2025.

Residence van Oranje

De zeventig appartementen en penthouses leveren met de volledige service en security vanuit Hotel van Oranje een ultieme combinatie in woongenot op. De woningen in Residence van Oranje zijn verdeeld over twee majestueuze woongebouwen, die luxe en stijl uitstralen. In de monumentale bouwstijl herkent u invloeden uit het Hollands classicisme: de verticale kolommen, de zuivere symmetrie en strakke belijningen; zelfs de kolossale middengevel met het lichtgebogen fronton ontbreekt niet. De mondaine, sierlijke architectuur geeft Residence van Oranje een voornaam aanzien en laat er geen twijfel over bestaan dat achter deze gevels een wereld van weelde schuilgaat.

De indrukwekkende entree met een imposant atrium wordt aan weerszijde geflankeerd door hoogwaardige horeca, fijne restaurants, uitnodigende terrassen en mooie winkels. Het atrium zal het kloppend hart zijn en zal als lobby zowel ter beschikking staan van de bewoners als ook de hotelgasten. Voor de bewoners zal er zelfs een intieme owners lounge worden gecreëerd. 

De boulevard van Noordwijk aan Zee krijgt er een nieuwe landmark bij. Residence van Oranje en het naastgelegen Hotel van Oranje vormen tezamen een unieke oase van luxe op een wel heel bijzondere locatie. Aan de zeezijde de gezellige restaurants en terrassen aan de boulevard; aan de landzijde loopt u via een parkachtige omgeving direct het oude dorp in. Bewoners van Residence van Oranje kunnen zich elke dag laven aan deze fantastische entourage, de luxe faciliteiten en ongeëvenaarde 24/7 hotelservice en security van Hotel van Oranje.

Hotel van Oranje

De verbouwing van Hotel van Oranje zal resulteren in uitsluitend hotelkamers in het 5* plus  marktsegment dat door het Noordwijkse hotel wordt bediend. Het totaal zal daarmee uitkomen op circa 230 hotelkamers en suites. Hiermee wordt de huidige capaciteit vergroot, en zal er meer diversiteit komen in de kamertypes. Zo zullen er bijvoorbeeld 24 royale suites worden gerealiseerd.

Ook de huidige sfeervolle restaurants en bars zullen terugkeren in de nieuwbouw. Nieuw zal het sky-restaurant zijn. Op de zevende etage, met een magnifiek uitzicht over de Koningin Wilhelmina Boulevard en de Noordzee, zal een restaurant gevestigd worden van internationale allure. In de koepel van het restaurant staat  een aperitief c.q. cocktailbar gepland en op het dak zal een terras komen. 

Naast de culinaire uitbreiding zal de huidige wellness tot maar liefst 2.700 m² worden uitgebreid en zullen de spa faciliteiten, alsook het beautycentrum een complete en vooruitstrevende upgrade ondergaan tot een totaal vernieuwd spa en wellness concept. Daarbij wordt er een lift geïnstalleerd welke de sauna gast vanuit etage -1 (waar de spa is gevestigd) direct naar het Thallassodeck op het dak brengt. Hier kunnen gasten de gezonde zeelucht inademen, wat als één van de redenen gold voor de Gemeente Noordwijk om in oktober 2020 de status Kuuroord te ontvangen van de ESPA.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kevin de Jong via 071 – 367 6813 of k.de.jong@residencevanoranje.nl